Saturday, 23 April 2011

wujudkah kawan sejati?

   wujudkah kwan sejati?wujudkah kwn yg sentiasa menemani kita?wujudkah?semua itu?


   kawan yg pasti wujud adalah kwn ketawa sahaja....madsud kwn ketawa adalah apabila kita BERJAYA dia akn tumpang gembira,apabila kita SUSAH dia x akan menolong...itulah madsudnya..
  kwn sejati,adalah kwn yg akan menemani kita sehidup semati! itu la yg saya x pernah jumpa...adakah org mcm tu wujud?atau,,,ada cuma saya yg x tahu....atau x de betul ke tekaan sy?
mungkin ada...mungkin x de....mugkin org yg bertuah je yg ada kwn sejati...ada 3 kemunkinan.......atau kwn baik waktu sekolah rendah apabila naik sekolah menengah dia lupekan kite cm tu?
hidup sorang2 mati sorang2 itulah yg akan terjadi apabila TIADA KWN...tapii sapa kata kita x leh berjaya tanpa kwn tentu boleh..
sape kata kita x boleh belajar sendiri x de sape kata kan?
boleh...x de ape2 masaalah kwn boleh mempergunakan kite kenepe kita x boleh kenakan die balek?betul x ?
haiwan pun ade kwn....
mcm ni....tapii menggunakan bahasa diorang........


HANYA SAMPAI DISINI fikirkanlah dan selamat beramal betul ke??? hehe,....

Friday, 22 April 2011

Cinta haiwan.

               http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts

    Kat pico...ada haiwan....hari tu..saja2 je duduk2 tiba nampak haiwan wat camni..
kucing kuning tu perempuan..dan coklat tu lelaki....mcm kucing betina tu tidur kucing jatan tuu temankan die...owh sweet nyer!!!! XD...caring...hhaahha.....yang bwh ni pulak...

mcm  tgk sesuatu tengok kekasih hati kot...hehe..
ni pun same.....tapi..yg bwh ni...mcm..
lepas putus cinta : ( tapi mcm melepas pun ade...hehe...


sebenarnya nk cite psl dunia haiwan je hehe....tapi ...hanya kaum dia je yg tahu bahasa die..hehe MEOW(bunyi kucing) HUNG2!!!(bunyi anjing..(bunyi kura= cemane yek? :PP ok lah sampai disini sahaja saya dah x tahu nk tulih apa...hehe...
    

Thursday, 21 April 2011

nak jual baju (pico)

http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts


    mula2 kene...tekan clothes pastu tekan.......




gambar tong sampah tu warna hijau.....apabila tekan dia akan bertukar menjadi merah....
lepastu tekan baju yang kite nk jual....
tekan yes.


dpat 10 gummies untuk satu baju/seluar/topi dan sebagai nya janji ada kat clothes...
senang kan?

cara nk beli baju (pico)

http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts

      mula2 kite kene tekan...
pilih mana satu yg ade baju.......
tekan......
bile kita tekan baju tu jadi warna pink...pastu.....
tekan purchase....
tekan yes kalau cukup duit......
pastu tekan clothes....
tekan save and!!! dah siap...senang bukan?

macam mane nk beli makanan (pico)

http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=

    senang je....mula2 tekan shop.mcm kat bawah ni....
..mane2 shop pun x pe...bila dh tekan keluar bende ni pulak...
nampak? yang ada tulis  berharga 270 atau 140 itu adalah berbeza...kalau yg 140 kita dapat 5 je (makanan yg sama) kalau kita beli yg 270 dapat 10 lg banyak kan?jadi pilih lah....
kalau kite tekan kat bende yg kita nk beli dia jadi warna pink..lepastuu...
tekan button purchase then die keluar......
kalau x cukup gummies tekan je close...kalau cukup tekan yes...lepastu..akan keluar...
tu je pastu tgk pocket....
tekan pocket tuu               ^  lepastu keluar
makanan kita dah terlihat depan mata mcm mane nk keluarkan pulak?senang je....mula2...
tekan button take out untuk nk keluar kan tekan cancel kalau x nk....
 ada 3 pilihan nk move=gerakkan  atau nk use=makan atau nk pick up=nk ambik balek...tapi kalau makanan itu bukan kita punye x de move atau pick up hanya ada use....tapi ada jugak barang yang tak boleh pick up mcm ni..
kalau kite tekan move kita boleh gerakkan tapi kalau kite tekan delete akan keluar..
die x kan ade balek kat pocket kite lebih baik tekan no tapi saya x paksa....tu je lah XD...

baru edit...

    DAH,edit sikit blog ni.....nampak mcm bertambah berserabut hehe....jgn pening ea...hehe.....

layak ke saya?

     Waktu tu,saya tgh tunggu kwn saya online kat FACEBOOK jadi saya chat la dgn satu group sekolah....saya panggil kwn saya ni sebagai Natasya...
saya: korang...aisyah x on lagi ke?
natashya:kenape nk chat dgn dia ke?
saya:a'ah.
natashsya:buat ape?dan kau layak ke?
saya:tak (ckp x sebab x nk memanjangkan cerita..
natashya:tahu pun!..
dan pastu saya terus buat chat (offline) mlz nanti dia lg hina......natshya tu kwn sekelas saya....tapi...agak gedik bukan agak MMG GEDIK!dia igt mcm saya x de maruah..dan harga diri....SORRY LA.....SAYA BUKAN CAMTU!!! ugh sorry too pembaca semua sgt marah sekarang sampai lupa pepatah SABAR SEPARUH DARIPADA IMAN.....hanya ituu nk ckp saya dh sampai x leh kira berape kali die ckp perkataan  X LAYAK tu kat saya..TAMAT harap saya masih boleh bersabar....mungkin saya je yg cpt terasa kot...... 

Allhamdulilah....

Syukur Alhamdulilah,kat sekolah saya dapat nombor 1...mcm x percaya hati rasa sgt gembira sampai x igt dunia..tapi yg menyedihkan waktu tu saya x dtg sekolah sebab sakit mata...walauapapun sgt bersyukur..
     Hampir semua orang cakap tahniah,sgt bangga tapi x leh bangga sgt nanti Allah tarik balik...tapi..yg menyedihkan apabila seorang kwn saya ckp..."nasib je tu" AAARGGHH!!! sakit nye hati....x pe lah mungkin betul jugak tapi...sampai bila kalau ade org perli kita hanya ckp x pe lah nanti silap2 dia pijak kepala kita SORRY MAN!! SEBELUM LU PIJAK KEPALA GUE GUE PIJAK KEPALA LU DULU!!! haha...ni pepatah dari kawan saya....
      Kat sekolah saya dulu ada seorang budak perempuan namanya Siti (x boleh bagi nama penuh dia SAPE MKN CILI DIA LAH YG RASA PEDAS NYA...)kalau anda x rasa bukan anda la...Siti ni pandai gilerr...selalu dpat no 1 kalau paling rendah no 3 je....saya pulak 11 la paling rendah hehe (banyak perbezaan) mungkin sebab selalau online kot...tapi dia dh pindah sebab tu la kwn saya ckp tu hanya nasib....tapi periksa akan datang tgk la siapa dpt nombor satu!! : ) sekian sampai kat sini jee...bacalah lah new post saya yg akan datang hehe : ) thank baca~~~

Wednesday, 20 April 2011

nak gummies kat pico?

http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts

1: suruh org makan makanan kita (20 makanan)
2:kita kene mkn makanan org lain (20 makanan)
3:dapatkan 30 ring...(org tu kene ring room kite)
4:dapatkan 30 props (org tu kene props kite)


nk gummies? setiap hari kita boleh dpat gummies...dgn...completed bar....tuu yg bar warna pink tuu....kalau x completed die kosong...
mcm ni.....
mula2 kita kene bagi org makan makanan kita...atau minuman 20 makanan je...


mcm di atas igt 20 makanan je....... 
1suruh org makan makanan kita 20 makanan
2:kita kene makan makanan org 20 makanan
3:ring room org tekan button hijau tuu..............
kalau kita tekan button tu nanti org kita akan buat camni....
dapatkan 30 ring.....
3: dapat kan 30 ring..
4: dptkan 30 props....
dh selesai dpat gummies 1000....
tapi igt! setelah selesai completed bile org props kita x dapt ape2 tau!
tapi kalau main game SEBELUM COMPLTED boleh dpt gummies...

baru main pico?



pico ni adalah 1 game kat facebook....apa bila kita mula main kita..akan disuruh mereka watak...orang panggil newbie...
                                 http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts
kalau dia pakai baju simple camni namanya die newbie la....sebab baju lain die masih x cukup duit....


kalau mcm ni mungkin org dh igt dia dh lama main....
                                http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts
comel kan?ye memang sebab dia reka org dengan teliti mungkin 1 jam baru siap hehe.....
nk tahu mcm mane nk dapat gummies?
senang je....mesti kene ade org props dulu....kalau kita kene props mcm ni 
                                  http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts
akan ade bintang2 sekeliling pastu dapat gummies
                                   http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts
yg "today props" untuk tahu sape props kita boleh props dia balek....
yg sebelah kanan today props tu adalah gummies yaitu duit...sebelah die yg 0 tu ameba gold kene beli gune card kredit jgn tanye psl tu saya x tahu hehe....nk tahu cemane nk props org?ok


tekan kat org tuu
                            http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts


pastu tekan yg warna kuning/oren tu yg tulis props.dh mcm tu je....


nk buddies dgn die tekan buddy request tu kalau ada masaalah maknenye...dia banyak sgt request pastu mls nk ignore/accept...betul ye saya ckp ni x tipu...


cara nk ckp di game ni...senang jugak nampak x bende ni....
                               http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts



bende tu la pastu tulis la hello ke ape2 je kecuali ayat kasar bahasa inglish....tu je la


ok tu je....nanti kalau ade lg saye bg tahu....



Happy birthday to me.

       Hari ni,21.4.2011  hari jadi saya....tapi.....x de org tahu.....saya bagi tahu baru diorang nk wich (hampeh) hari jadi diorang saya wich awal2 tau! ugh..... = =" *sigh* x pe x pe yg penting ade kek haha....dan tertulis nama saya haha........


  sedikit lagu....


happy birthday to me,
happy birthday to me,
happy birthday to me anis,
happy birthday me............


yay!!! tq...tiup lilin haha... : D


tapiii nk kek mcm mane eak?ha apa kata mcm kek kahwin (tu dh melebih) hari jadi je bukan rombongan berkahwin haha...


apa kata kek ni???tapi mcm x leh dimakan pulak haha..penuh dgn sampah2 (bunga2) yg diletakkan ditepi2 dan rama2 tuu






soo sampai di sini je pertemuan kita salam dari saya = )

Hidup kita......

    Asalamualaikum,hari ni....nak cite pasal pengalaman hidup.
  
Hidup ini adalah seperti roda yang berputar,apabila dia kebawah maknanya kita sedang susah,kalau dia di atas maknanya kita bahagia,hanya itu....tapi kalau kita asyik kat bawah je mcm mane? ye,saya lah yg selalu kat bwh tu.tapi kita kene igt pepatah ni "jgn dengar ckp mereka teruskanlah berjalan" jadi kita jgn cepat mengalah walaupun dihina  seteruk mana yg penting kit hidup dan ada arah tujuan,fikir lah siapa mereka nk mengarah kita kan?walaupun ibu bapa mereka kaya raya/jutawan tapi SAMPAI BILA dia hendak bergantung kepada ibu bapa mereka? kan?igt berusaha tangga kejayaan kepada kwn yg ade SPM/PMR/UPSR/apa2 lg
teruskan usaha igt JGN DENGAR KATA MEREKA TERUSKANLAH BERJALAN!! (saya hanya memberi sokongan)

sampai di sini sahaja pertemuan kita harap anda lebih bersemangat apabila membaca blog saya~~~ ^^

Saturday, 2 April 2011

Menahan Lapar.

             pernah satu hari tuu sya menahan lapar sebab duit pokai...haha...SO..SYA PUNYALAH TAHAN!!!.nampak pulak sorang bdak nie tengah makan ice-cream...waktu PANAS TERIK macam tuu kalau makan ice - cream memang perghh sedap nye...tapi sebab pokai...kene lah tahan........kalau dapat makan ice - cream simple pun jadi lah....
                         
                                       tapi kalau boleh nk lah macam ice - cream kat atas tu XD nyum2 kalu makan sampai x ingat DUNIA hahah..tapii sebabkan terlalau lapar soo fikiran pun x tentu samapi hampir2 nk kene langgar kereta.....tetiba otak terfikir lak ice - cream macam ni


                      
                  
                                  SEDAPNYER......XD tapii tetap x leh beli.....jadi teruskanlah perjalanan nk balik sekolah....jalan2 tetiba nampak lah sebungkus air dibuang tapi PENUH LAGI ISI AIR TUU..soo rasa mcm nk minum tapi takutt la plak soo kene lh jalan lagi...jalan2 sampai lh rumah...feuhh lega ....so sya pun terus je pergi ke dapur,,,TIBA2 KAT DAPUR TUU  ADA AIR TEH SEJUK...apa lagi lesap kan lh.....so camtu je lh ceritanya haha..JADI NASIHAT SYA JANGANLAH SELALAU POKAI..HAHAH.....(sya ni BOROS BANYAK)hehe oklah bye see you soon.... ^^;                    

Friday, 1 April 2011

Tiada Kawan Sejati....Di dalam Dunia Nii....

Assalamualaikum,
                           Hari ni sya nak ckp pasal kawan...Pernah x anda ada seorang kawan yg sentiasa menemani anda mcm dari anda sekolah rendah sampai ke U dia masih bersama anda? ada x?
pasti x de sebab kat dunia ni x de kawan macam tuu.....sya pun x de....tapi yg paling penting kita jangan pernah putus asa lah....lagi pun kita mestilah ke belakang dulu sebelum ke depan betul x???


                            Jadi hari ni saya nk mencerita kan tentang  kisah hidup sya....kat sekolah selalu xde kawan.kawan memang ade tapi kalau kawan mempergunakan kita wat per!!!!! beh baik takde kawan...dalam hidup x semestinya perlu kan kawan sepanjang masaaa...so...kita mestilh kene pandai berdikari....jadi sya pun berdikari la....haha....tapi sya cukup benci ngan sorang kwn sya nie!!! dia tu selau lh mempergunakan sya..time dia adaa masaalah punyelh merayu kat sya..tapi bila sya pulak ada masaalah hampeh...1 hapak pun x dapat....=___=".....kalau sekali x pelah sya masih boleh sabar tapi dah berkali2 sampai x boleh dikira BIKIN PANAS JEW!!!!  jadi sya pun dah malasss...jdi sya pun x tolong dia dh..tapi dia pun panas laa....AHHH!! X KISAH PUN KALAU DIA MARAH =P jadi persahabatan kitorang pon putus macam tuuu jew....


                         lepas tuu sya pun cari kawan baruu...tapi kawan baru ni sensitif la plak aduhh habislah....kawan baru sya ni jenis yg kalau sya rapat SIKIT dengan org lain dia mula rasa macam terpinggir  (MACAM SYA JUGAK =P)  tapii lps setahun berlalu dia dh banyak kwn len...so..sya pulak terpinggir.......SO..X DE LH KAWAN LAGI.............


                       lepas tuu saya ada lh lagi sorang kawan nie....tapi ada masaalah jugak..kawan sya ni dia ada banyak kawan lain tapi sebenarnya dia x anggap pun saya macam kawan..sebab baru sya tahu yg dia ada 3 org kawan SEJATI dalam hidop dia...sooo sya x nk lah ganggu...




                         


                SO..sya pon dh jadi macam kat gambar tuu.....sorang2 jew....sebab dh 3 tahun mencari kawan SEJATI....tapi x dapat jugak....tapi x pelah nanti habis skolah...dah kerja dpat lagi kawan baruuu....SO SYA AKAN BERUSAHA MENCUBA X DE KAWAN DALAM HIDOP HAHAHA
kepada pembaca maaflah banyak pulak bercakap tentang kawan..kalau anda ada KAWAN SEJATI YG SANGAT SEJATI..saya ucapkan tahniah anda memang sudah berjaya.....tuu jelaa oklah tu je yg nk di ckp kan....insayaalah sya akan tulis blog yg lebh menarik untuk dibaca....

Terlalu lama ONLINE

pernah sekali terlalu lama online tiada siapa yang tahu hahaha...sampai tertidor depan laptop hahahah tapi sya bangun balik pastu on balik kakakakaakh..ish biar betul!!!!! pukul 12:00 sampai pukul  4:00 biar betul!!!! (haha macam surat khabar metro lak) 
lepas online lama gile tuu sya pun tido x samapi 1 saat teris tertidur hehe tu la namanya badan dah x larat nk bergerak lagi =P.....pastu bangun2 pukul 12:00 tgh hari....FU YOO dah x nampak macam perempuan dah...macam jantan sudaaa hahaha kengkadang bangun tepat2 waktu zuhur hahaha.


  kengkadang sampai tertidor kat sekolah tapi sebab sya duduk belakang so cikgu x nampak  wkwkwk  tapi sya x lah lama sangat...hahaha  ok lah lama sangat lak ckp ok lah...cubalah baca blog saya yg lain pulak bye....

suka x blog saya?