Wednesday, 1 June 2011

gambar

gambar ni bukan ana muslim tapi comel juga lama dh x post apa-2 so ni je la kongsi gambar sesape yg pernah nampak gambar ni hihi pasti tahu dari mana sy dapat gambar ni kan? tapi bagi sy gambar ni comel~!!^0^

Friday, 6 May 2011

new post :P

  harini..kite cite pasal kwn den....kucing die ilang...hehe rupe die comel gak....tapi....terbuang....jgn terasa...ok ok...ni la..kucing ni sebenarnya hilang ade hikmahnya kan?jgn sediy mungkin die ade cuma x nampak..kan???macm kat bwh ni..
jadi pada kwn saya tu saboye..hehe~~ hope u will fine him or buy a new....hehe...tu je....Salam... :D

Saturday, 23 April 2011

wujudkah kawan sejati?

   wujudkah kwan sejati?wujudkah kwn yg sentiasa menemani kita?wujudkah?semua itu?


   kawan yg pasti wujud adalah kwn ketawa sahaja....madsud kwn ketawa adalah apabila kita BERJAYA dia akn tumpang gembira,apabila kita SUSAH dia x akan menolong...itulah madsudnya..
  kwn sejati,adalah kwn yg akan menemani kita sehidup semati! itu la yg saya x pernah jumpa...adakah org mcm tu wujud?atau,,,ada cuma saya yg x tahu....atau x de betul ke tekaan sy?
mungkin ada...mungkin x de....mugkin org yg bertuah je yg ada kwn sejati...ada 3 kemunkinan.......atau kwn baik waktu sekolah rendah apabila naik sekolah menengah dia lupekan kite cm tu?
hidup sorang2 mati sorang2 itulah yg akan terjadi apabila TIADA KWN...tapii sapa kata kita x leh berjaya tanpa kwn tentu boleh..
sape kata kita x boleh belajar sendiri x de sape kata kan?
boleh...x de ape2 masaalah kwn boleh mempergunakan kite kenepe kita x boleh kenakan die balek?betul x ?
haiwan pun ade kwn....
mcm ni....tapii menggunakan bahasa diorang........


HANYA SAMPAI DISINI fikirkanlah dan selamat beramal betul ke??? hehe,....

Friday, 22 April 2011

Cinta haiwan.

               http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts

    Kat pico...ada haiwan....hari tu..saja2 je duduk2 tiba nampak haiwan wat camni..
kucing kuning tu perempuan..dan coklat tu lelaki....mcm kucing betina tu tidur kucing jatan tuu temankan die...owh sweet nyer!!!! XD...caring...hhaahha.....yang bwh ni pulak...

mcm  tgk sesuatu tengok kekasih hati kot...hehe..
ni pun same.....tapi..yg bwh ni...mcm..
lepas putus cinta : ( tapi mcm melepas pun ade...hehe...


sebenarnya nk cite psl dunia haiwan je hehe....tapi ...hanya kaum dia je yg tahu bahasa die..hehe MEOW(bunyi kucing) HUNG2!!!(bunyi anjing..(bunyi kura= cemane yek? :PP ok lah sampai disini sahaja saya dah x tahu nk tulih apa...hehe...
    

Thursday, 21 April 2011

nak jual baju (pico)

http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts


    mula2 kene...tekan clothes pastu tekan.......




gambar tong sampah tu warna hijau.....apabila tekan dia akan bertukar menjadi merah....
lepastu tekan baju yang kite nk jual....
tekan yes.


dpat 10 gummies untuk satu baju/seluar/topi dan sebagai nya janji ada kat clothes...
senang kan?

cara nk beli baju (pico)

http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=ts

      mula2 kite kene tekan...
pilih mana satu yg ade baju.......
tekan......
bile kita tekan baju tu jadi warna pink...pastu.....
tekan purchase....
tekan yes kalau cukup duit......
pastu tekan clothes....
tekan save and!!! dah siap...senang bukan?

macam mane nk beli makanan (pico)

http://apps.facebook.com/amebapico/?ref=

    senang je....mula2 tekan shop.mcm kat bawah ni....
..mane2 shop pun x pe...bila dh tekan keluar bende ni pulak...
nampak? yang ada tulis  berharga 270 atau 140 itu adalah berbeza...kalau yg 140 kita dapat 5 je (makanan yg sama) kalau kita beli yg 270 dapat 10 lg banyak kan?jadi pilih lah....
kalau kite tekan kat bende yg kita nk beli dia jadi warna pink..lepastuu...
tekan button purchase then die keluar......
kalau x cukup gummies tekan je close...kalau cukup tekan yes...lepastu..akan keluar...
tu je pastu tgk pocket....
tekan pocket tuu               ^  lepastu keluar
makanan kita dah terlihat depan mata mcm mane nk keluarkan pulak?senang je....mula2...
tekan button take out untuk nk keluar kan tekan cancel kalau x nk....
 ada 3 pilihan nk move=gerakkan  atau nk use=makan atau nk pick up=nk ambik balek...tapi kalau makanan itu bukan kita punye x de move atau pick up hanya ada use....tapi ada jugak barang yang tak boleh pick up mcm ni..
kalau kite tekan move kita boleh gerakkan tapi kalau kite tekan delete akan keluar..
die x kan ade balek kat pocket kite lebih baik tekan no tapi saya x paksa....tu je lah XD...

suka x blog saya?